De volgende stap

Opslag van energie is de volgende stap binnen de energietransitie. Na de revolutie van zonnepanelen loopt het elektriciteitsnet nu tegen zijn grenzen aan, waardoor de roep om energieopslag steeds harder wordt. Opslag van energie kan met behulp van grote opslagbatterijen of een kleinere thuisbatterij. 

Kleinschalige energieopslag

Dit wordt ook wel een ‘huis batterij’ genoemd, de bekendste is de Tesla Powerwall. Deze batterij kan gebruikt worden voor de energieopslag van een klein kantoor of bedrijf met zonnepanelen. Door een deel van de overdag geproduceerde zonne-energie op te slaan kunt u deze ’s avonds gebruiken. De opslag voor een huis batterij ligt tussen de 5 en 100 kWh. MisterGreen-Energy richt zich vooralsnog op de grotere thuis batterij van 100 kWh.

Grootschalige energieopslag

MisterGreen-Energy richt zich duidelijk niet op de grootschalige energieopslag. Zo’n batterij heet ‘container batterij’ en is ter grootte van een halve of hele zeecontainer. Bedoeld voor het opvangen van grootschalige energieproductie zoals bij grote windmolen- of zonneparken. Meestal worden deze batterijen niet gebruikt voor dagopslag maar met name voor peakshaving toepassingen. Alleen voor evenementen- of bouwlocaties kunnen deze container batterijen van pas komen om op locaties zonder netaansluiting voor langere tijd energie te leveren.